Ååh! Jag som är en sådan foodie! Jag älskar verkligen att äta, hela upplevelsen är fantastisk, speciellt om det är något lite mer speciellt. Jag älskar även tv-serier som har med mat att göra, Masterchef: The Professionals har länge varit en favorit verkligen. Jag gillar dock inte själv att laga mat särskilt mycket, men har det i blodet då både min bror och vår kusin är kockar, och mamma har pluggat kallskänka.
Den perfekta middagen är en middag som är hemma - man har fixat till det riktigt fint med dukning, gärna en bordsdekoration med en liten ljusslinga och fina servetter. Jag ser gärna att det är mina favoritpersoner som är hemma hos mig på middag dvs. en blandning av vänner och familj.
Till fördrink serveras en vodka cranberry i ett lågt glas med mycket is i, alternativt en utav mina favoritdrinkar whiskey sour.
Till förrätt vill jag bjuda på något min mamma gjorde förra nyår, det var nästan som en toast skagen fast med salmalax - så otroooligt gott!
Huvudrätt får nog bli en moules marinière med pommes och ailoi som tillbehör - en utav mina favoriträtter. Men gärna något mer, kanske en fläskytterfilégryta med ris som C och jag brukar göra som också är top of the list (ja, jag gillar att kunna bjuda på flera rätter, heh. Det är nog min filippinska sida som visar sig).
Till efterrätt serveras det panacotta med granatäpplekärnor på och/eller Crème brûlée.
Samtidigt är en perfekt middag som den jag och C hade i fredags - sushi take out i soffan framför en serie, vi dricker lite vin och sedan myser vi hela kvällen. Det är fan också en perfekt middag!
*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.
Den perfekta middagen är en middag som är hemma - man har fixat till det riktigt fint med dukning, gärna en bordsdekoration med en liten ljusslinga och fina servetter. Jag ser gärna att det är mina favoritpersoner som är hemma hos mig på middag dvs. en blandning av vänner och familj.
Till fördrink serveras en vodka cranberry i ett lågt glas med mycket is i, alternativt en utav mina favoritdrinkar whiskey sour.
Till förrätt vill jag bjuda på något min mamma gjorde förra nyår, det var nästan som en toast skagen fast med salmalax - så otroooligt gott!
Huvudrätt får nog bli en moules marinière med pommes och ailoi som tillbehör - en utav mina favoriträtter. Men gärna något mer, kanske en fläskytterfilégryta med ris som C och jag brukar göra som också är top of the list (ja, jag gillar att kunna bjuda på flera rätter, heh. Det är nog min filippinska sida som visar sig).
Till efterrätt serveras det panacotta med granatäpplekärnor på och/eller Crème brûlée.
Samtidigt är en perfekt middag som den jag och C hade i fredags - sushi take out i soffan framför en serie, vi dricker lite vin och sedan myser vi hela kvällen. Det är fan också en perfekt middag!
*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar